MALZEMELER
4 tane kabak
1 tane iri soğan
2 diş sarmısak
2 tane domates (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı şeker
3-4 dal dereotu
1,5 su bardağı su
Tuz, zeytinyağı, kuru nane
YAPILIŞI
Bir tencereye zeytinyağını, küp doğradığımız soğanı ve sarımsağı ilave edelim ve soteleyelim. Üzerine domates rendesini katıp, birkaç dakika pişirelim.Üzerine uzunlamasına kestiğimiz kabakları ilave edip, bir iki karıştırıp ayıklanıp yıkanmış pirinci ilave edelim. Daha sonra tuzu, şekeri ve suyunu ayarlayıp kısık ateşte karıştırmadan yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım. Pirinçler uzayınca ve kabak yumuşayınca ocaktan alalım. Servise sunarken ince kıydığımız dereotunu ve kuru naneyi serpelim. Afiyet olsun.
22 Ocak 2013 Salı
12 Ocak 2013 Cumartesi
ZEYTİNYAĞLI KABAK YEMEĞİ TARİFİ
Zeytinyağlı Kabak Yemeği |
1 kg kabak
2 adet domates
5-6 diş sarımsak
2 adet kırmızıbiber
2 adet orta boy soğan
2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 su bardağı sıcak su
yarım demet dere otu
tuz
YAPILIŞI
Kabakları yıkayıp soyun, bir parmak eninde ve üç parmak uzunluğunda olacak şekilde doğrayın. Daha sonra yayvan bir tencereye dizin. Üzerine küp doğradığınız domatesleri ve ince kıydığınız sarımsakları ekleyin. Jülyen doğradığınız kırmızı biber ve piyazlık doğradığınız soğanları da ekleyin. Zeytinyağı, kesmeşeker, tuz ve suyu da ekleyin. Önce 10 dk. harlı ateşte pişirin. Daha sonra kısık ateşte suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Dere otu serpip servis yapın.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız