Pages

Subscribe:

18 Eylül 2012 Salı

Zeytinyağlı Kırmızı Pancar


Birçok hastalığa yardımcı olan kırmızı pancarı farklı sunumlarda tüketmeye devam ediyoruz. bunlardan biride Zeytinyağlı Kırmızı Pancar, meze olarak sunabileceğiniz güzel bir tarif..
Zeytinyağlı Kırmızı Pancar
Malzemeler:
•    1 kg kırmızı pancar (yaprakları ile)
•    1 adet soğan
•    5 diş sarımsak
•    2 yemek kaşığı sirke
•    3 yemek kaşığı pirinç
•    Tuz, zeytinyağı, kaşar(rendelenmiş)
Yapılışı:
1.    Kırmızı pancarı soyun ve küp küp doğrayın.
2.    Soğanları küp şeklinde doğrayın, sarımsakları rendeleyin.
3.    Geniş bir tencerenin içine yağ ilave edin ve soğanları kavurun, ardından doğranan kırmızı pancarı ilave edin kısık ateşte kapağı kapalı olarak pancarlar yumuşayana kadar pişirin.
4.    Çatal yardımıyla pancarları yumuşamış mı diye kontrol edin yumuşayınca içine rendelenen sarımsak, pirinç, sirke ve tuz ilave edip harmanlayıp pişirmeye devam edin.
5.    Pirinçler ve pancarları kontrol edin ve pişmiş olan zeytinyağlı pancar yemeğini ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
6.    Servis tabağına alın ve üstüne rendelenmiş kaşar ilave ederek süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...