Pages

Subscribe:

9 Eylül 2012 Pazar

Yoğurtlu Patates (Antep Usulü)


Nilgün hanımdan, Antep yöresine ait harika bir lezzet var yine bugün yarışmamızda. Sofraya yoğurtsuz oturmayan ve her yemeği yoğurt ile yiyen benim gibiler için harika bir seçenek. nilgün hanıma bu değişik lezzet için teşekkür ederiz.
Antep Usulü Yoğurtlu Patates
Malzemeler
•    1 su bardağı nohut
•    ½  kg kuşbaşı et
•    1 kg yoğurt
•    1 kg patates
•    Sıvıyağ
•    Tuz
•    Nane
Yapılışı
Kuşbaşı et ve nohut düdüklü tencere de bir saat kadar haşlanır. Et ile nohut piştikten sonra içine soyulup yıkanan küp küp doğranan patatesler atılır. Patateslerinde iyice pişmesi beklenir. Diğer taraftan yoğurt iyice çırpılarak orta hararetli ocakta sürekli karıştırarak kaynatılır. Boncuk boncuk dediğimiz tabire ulaşınca ocaktan alınarak patates tenceresine karıştırarak ilave edilir  ve tuzu eklenir. Son olarak kızgın yağda kavrulan nane de eklenerek servis yapılır
Not: Tuzu en sona eklememizin sebebi yoğudun kesilmemesi içindir
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...