Pages

Subscribe:

12 Eylül 2012 Çarşamba

Yer Elması Çorbası


Karbonhidrat miktarının düşük olması nedeniyle şeker hastalarının rahatlıkla yiyebileceği yer elması, ayrıca süt artırıcı özelliği ile de emziren annelere en çok tavsiye edilen besin öğelerinden birisi olmasına rağmen birçok kişinin mutfağına girmemiş bile. Bu tarifte paylaştığım Yer Elması Çorbasını hazırlayarak bu sağlıklı ve lezzetli besine artık mutfaklarımızda yer vermeye ne dersiniz?
Yer Elması Çorbası
Malzemeler
•    1 adet kuru soğan
•    2 adet havuç
•    2 yemek kaşığı zeytinyağı
•    750 gr yer elması
•    1/3 su bardağı kırmızı mercimek
•    1,5 litre kaynamış su
•    ½ adet limon
•    Tuz
Yapılışı
1.   Yer elmalarını soyun ve limonlu suda bekletin.
2.   Kuru soğanı ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayın.
3.   Zeytinyağını tavada ısıtın havuç ve soğanları ekleyip kavurun.
4.   Yer elmalarını küp şeklinde doğrayın ve soğanalrın üzerine ekleyin.
5.   Mercimeği yıkayın tencere ilave edin ve birkaç dakika daha karıştırın.
6.   Üzerine kaynamış suyu ekleyin ve mercimekler ezilene kadar pişirin.
7.   Piştikten sonra blendardan geçirin.
8.   Kıvamı koyu gelirse biraz daha su ilave din.
9.   Tuzunu ekleyip tatlandırın ve ocaktan alın.
10. Üzerini yeşilliklerle süsleyerek limon suyu eşliğinde servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...