Pages

Subscribe:

5 Eylül 2012 Çarşamba

Yayla Çorbasi Tarifi


Malzemeler:
1 çay bardağı kırık pirinç
1 yumurta
2 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı un
Tuz

Üzerine:
2 çorba kaşığı tereyağı
İki çorba kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Tarifi:
Pirinci 3 su bardağı su ile ateşe koyun.
Yumuşayana kadar haşlayın.
Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt, un ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın.
Tenceredeki sıcak pirinç haşlama suyuyla ılıştırın. Bir yandan da karıştırarak tencereye ilave edin.
Karıştırmayı sürdürerek bir taşım kaynatın.
En son tuzunu ilave edin.
Tereyağını kızdırıp naneyi ekleyin. Hemen ateşten alın.
Dilerseniz naneli yağı yayla çorbasına katın, karıştırın.
Dilerseniz çorbayı tabaklara olduğu gibi koyun,
üzerine naneli yağı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...