Pages

Subscribe:

10 Eylül 2012 Pazartesi

Tavuk Kroket


Bol kalorili olmasına rağmen vazgeçemediğimiz lezzetlerden olan fast foodları yemesi kadar hazırlaması da keyif veriyor bana. Özellikle de çocukların büyüklerden daha çok düşkün olduğu için bu lezzete en azından ev yapımı olanlarını yemelerinin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu yüzden bende hem sizin hemde çocuklarınızın bayılacağı bir tarif denedim. Siz de tarifime uyarak soğanlı baharatlı bu Tavuk Kroketleri hazırlayıp lezzetli sofralar kurmak bir yandan da çocuklarınızı sevindirme mutluluğunu yaşayamak isterseniz bir an önce hazırlık yapmaya başlayın bence :)
Tavuk Kroket
Malzemeler
•    300 gr tavuk göğüs eti
•    3 adet taze soğan
•    1 yumurta
•    ½ su bardağı süt
•    3 çorba kaşığı galeta unu
•    1 su bardağı ufalanmış ekmek içi
•    4 dal kıyılmış maydanoz
•    1 çay kaşığı kekik
•    3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
•    Tuz
Kızartmak İçin
•    Sıvıyağ
Yapılışı
1.   Tavuk etinin derisini çıkarıp haşlayın.
2.   Haşladıktan sonra mutfak robotundan geçirin.
3.   Ekmek içini 1 su bardağı sütle yumuşatın ve taze soğanlarla maydanozu ince kıyıp üzerine ilave edin.
4.   Ekmek içli bu karışımı püre haline getirdiğiniz tavuklara ekleyip karıştırın.
5.   Yumurta, kaşar peyniri, tuz ve kekiği ilave edip yoğurun.
6.   Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak şekil verin ve her birini galeta ununa bulayın.
7.   Sıvıyağı tavada kzıdırın ve galeta ununa buladığınız kroketleri bu yağda kızartın.
8.   Kağıt havlu serili bir tabağa çıkartarak fazla yağını çektirin.
9.   Fazla yağını çektirdikten sonra maydanozlarla süsleyerek servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...