Pages

Subscribe:

15 Eylül 2012 Cumartesi

Soğuk Domatesli Çorba


Çorba içmeyi seviyor fakat yaz mevsiminde sıcaklar yüzünde çorbaya veda etmek zorunda kalıyorsanız, işte size farklı bir alternatif. İspanya mutfağının lezzetli çorbası ve asıl adıyla Gazpaço (Gazpacho); bizim alışık olduğumuz çorba anlayışına farklılık getirip, yaz aylarında domatesin lezzetini sofralarımıza taşıyor.
Domatesli Soğuk Çorba
Malzemeler
•    6 adet orta boy domates
•    2 adet salatalık
•    1 adet kırmızı biber
•    3-4 dal maydanoz
•    1 diş sarımsak
•    ½ çay bardağı zeytinyağı
•    1 tatlı kaşığı toz şeker
•    1 yemek kaşığı sirke
•    3 su bardağı su
•    Tuz
•    Karabiber
•    Pulbiber
Yapılışı
1.    Domates ve salatalıkları soyup küp küp doğrayın.
2.    Kırmızı biberin tohumlarını çıkarıp, onuda küp küp doğrayın.
3.    Maydanoz ve sarımsağı ince kıyın.
4.    Tüm malzemeyi karıştırıp, üzerine zeytinyağı, toz şeker, sirke, pulbiber, tuz ve karabiber ekleyip blenderdan geçirin.
5.    Geniş bir kaba alıp üzerine suyu ilave edin.
6.    Karıştırıp buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra servis kaplarına aktarın.
Afiyet olsun.
Notlar
•    Çorbanızın üzerini süslemek için küp küp doğranmış domates, salatalık ve kıtır ekmek (Kruton) kullanabilirsiniz.
•    Ayrıca çorbanızı nane ve limon suyu ile de tatlandırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...