Pages

Subscribe:

15 Eylül 2012 Cumartesi

Soğanlı Çorba Tarifi


Çorbalar sofralarımız en önde gelen yemeğidir. Çorba çeşitleri konusunda sıkıntımız olmaz çünkü sayılamayacak kadar çok çeşit var Türk mutfağında. Bizim evde mercimek her zaman favori olsa da, arada değişik denemeler yapmadan duramıyorum. İşte bunlardan biri de bolca soğanı doğrayıp, kızartılmış ekmek içleri katılarak kavurulan ve et suyu dökülerek çorbası oluşturulan Soğan Çorbası. İftar sofraları için farklı lezzetler arayanlar işte tarifi..
Soğan Çorbası
Malzemeler
•    6 adet soğan
•    2 dilim bayat ekmek
•    2 çorba kaşığı tereyağı
•    1 çorba kaşığı sıvıyağ
•    2 çorba kaşığı tepeleme un
•    6 su bardağı et suyu
•    2 su bardağı su
•    1 adet et suyu tableti
•    Tuz, Karabiber
Üzeri için;
•    1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri veya gravyer peyniri
Yapılışı
1.    Temizlediğiniz soğanları ince halkalar şeklinde doğrayın.
2.    Kenarları alınmış ekmek dilimlerini küp küp doğrayın.
3.    Tereyağı ve sıvıyağı bir tencerede kızdırın ve ekmekleri hafif pembeleşene kadar kızartın.
4.    Fazla yağını almak için kevgirle kağıt havlu üzerine koyun.
5.    Aynı yağda soğan halkalarını rengi dönene kadar kavurun.
6.    İçine un serpin ve rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
7.    Et suyunu,suyu ve et suyu tabletini katın ve soğan iyice yumuşayana kadar pişirin.
8.    Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp 5 dk. daha kaynatıp servis kasesine alın.
9.    Kızarttığınız ekmek parçaları, rendelenmiş kaşar peyniri veya gravyer peynirini serperek, sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...