Pages

Subscribe:

12 Eylül 2012 Çarşamba

Samba Çorbası


Samba Çorbası makarna ve bol sebze eşliğinde hazırlanan bir çorbadır. Hazırlaması biraz zahmet verir ama lezzeti buna değerdir. İçerisindeki sebzelerle adeta vitamin deposu olan bu çorbayı çok beğendim açıkçası ve tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Meraklılarına, iftar da sıcacık çorba keyfi yaşamak isteyenlere işte size bol vitaminli Samba Çorba…
Samba Çorbası
Malzemeler
•    1 adet orta boy patates
•    1 adet soğan
•    1 adet kereviz
•    1 adet kabak
•    1 adet kırmızı biber
•    1 adet havuç
•    2 çorba kaşığı sıvıyağ
•    3 adet domates
•    ½ çay kaşığı zerdeçal
•    4 adet kurutulmuş domates
•    1 çay bardağı makarna
•    1 çay kaşığı salça
•    Sıcak su
•    Tuz
•    Karabiber
Sosu İçin
•    3çorba kaşığı un
•    2 çorba kaşığı tereyağı
•    1 su bardağı süt
Üzeri İçin
•    3 adet yeşil sivri biber
Yapılışı
1.   Kırmızı biber ve domatesleri fırında közleyip kabuklarını soyun.
2.   Kabuklarını soyduğunuz kırmızı biberi jülyen, domateside küp şeklinde doğrayın.
3.   Havuç, kereviz, kabak, patates ve soğanı rendeleyin.
4.   Sıvıyağı bir tencerede ısıtın, rendelenmiş havuç, kabak, kereviz, patates, soğan ve doğranmış kırmızı biberi bu yağda soteleyin.
5.   Karışıma salçayı ekleyin ve 1-2 defa daha çevirdikten sonra domatesi ekleyin.
6.   Tenceredeki karışımı çırpma teliyle çırptıktan sonra ocağın altını kapatın.
7.   Sosu için, bir tavada tereyağını eritin.
8.   Üzerine unu ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
9.   Sütü azar azar ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar karıştırarak pişirin.
10. Hazırladığınız sosu tenceredeki sebzelerin üzerine boşaltıp tekrar ocağa alın.
11. Tüm malzeme özleşene kadar çırpma teliyle iyice çırpın.
12. Koyu bir kıvama gelene kadar su ilave edin ve kaynamaya bırakın.
13. Dibine yapışmaması için tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynatın.
14. Daha önceden sıcak suda beklettiğiniz kurutulmuş domatesi jülyen doğrayın.
15. Makarna ile birlikte tenceredeki malzemeye ekleyin ve 5 dakika kısık ateşte pişirin.
16. Zerdeçal, tuz ve karabiberle tatlandırıp çorbayı ocaktan alın.
17. Yeşil sivri biberleri ince ince doğrayın.
18. Çorbayı, ince doğradığınız biberlerle süsleyerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...