Pages

Subscribe:

14 Eylül 2012 Cuma

Pirinçli Tavuk Çorbası


Bizim evde tavuk çok sevildiği için nefis bir salata, sebzeli bir yemek veya sıcacık bir çorbanın içinde çıkma ihtimali en yüksek besinlerden birisidir açıkçası. Kullandığım her tarifte farklı lezzetlerle kaşıma çıkan tavukla yemek hazırlamak ve bu yemekleri soframa taşımak bana büyük bir keyif veriyor. Sıradaki bu tarifimde de yine tavuk eti ile hazırladığım pirinçli nefis bir çorba. Daha bir yudumunda bile sizi ısıtacak bu çorbayı benim kadar sizde çok seveceksiniz.
Pirinçli Tavuk Çorbası
Malzemeler
•    2 adet tavuk butu
•    1 kahve fincanı pirinç(fincan küçük olacak)
•    2 yemek kaşığı un
•    2 lt su
•    Tuz
Yapılışı
1.   Tavuk butlarını yıkayın ve tencereye koyun.
2.   2 litre kadar su ve tuz ekleyip haşlayın.
3.   Pirinçleri iyice yıkayın.
4.   Haşlanan tavukları tencereden alıp pirinçleri ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
5.   Ayrı bir tencereye biraz sıvıyağ koyun ve üzerine unu ilave edin hafif pembeleşene kadar kavurun.
6.   Pirinçli tavuk suyunu ilave edin.
7.   Tavukları minik minik doğrayın.
8.   Doğradığınız tavukları tencerdeki pirinçli tavuk suyu kaynadıktan sonra ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
9.   Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Arzu ederseniz üzerine karabiber ve limon suyu dökerekte servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...