Pages

Subscribe:

10 Eylül 2012 Pazartesi

Palyaço Külahları


Çocuklarınızın hayran kalacağı bu tarifi en az onlar kadar sizde çok beğeneceksiniz. ismiyle dikkatleri çeken bu Palyaço Külahlarını sizde evde hazırlayarak hem kendinizi hemde çocuklarınızı bu tatla keyiflendirebilirsiniz.
Palyaço Külahları
Malzemeler
•    20 adet milföy hamuru (ben kare tereyağlı olanlardan kullandım)
•    1 litre süt
•    6 çorba kaşığı nişasta (tepeleme)
•    6 çorba kaşığı şeker
•    2 poşet kremşanti
•    2-3 çorba kaşığı file badem
Süslemek için
•    Çilek
•    Vişne
•    File badem
•    Pudra şekeri ve vanilya karışımı
Yapılışı
Önce pudingini hazirlayalim. Bunun icinde süt, şeker ve nişasta bir tencereye alınıp karıştırarak kaynayıp koyulaşana kadar pisirilir. Daha sonra bir kenarda soğumaya bırakılır. Soğuyan pudinge tozkremşantiler ilave edilip mikserle çırpılır. Buzdolabında muhafaza edilir. Milföy hamurları tezgahın üzerine serilir ve 1 cm kalınlığında ince şeritler kesilir. Önceden fırça yardımıyla iyice yumuşak bir yağ yardımı ile yağlanan korne kalıplarının üzerine kalığların ağız kısımlarında 1 cm boşluk kalacak şekilde başlanarak 2. kat da üzerine gelecek şekilde sarılmaya başlanır. Kalıbın en alt kızmına kadar sarıldıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir. Bütün hamurlar için aynı işlem yapılıp tepsiye dizildikten sonra önceden 200 C’ye ayarlı fırında altları ve üstleri kızarıncaya kadar pişirilir. Ben kalıpları 2’ şer defa kullandım ve 22 adet külahım oldu misafirlerime yetti… Daha sonra soğuyan külahlara bir krema şırıngası ile hazırladığınız kremayı doldurun. Her külahın ağız kısmına çilek koyup arzuya göre üzerine pudra şekeri serpilir. File bademle de süslenebilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...