Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Körili Ve Patlıcanlı Pilav


Genellikle et yemeklerine yakıştırdığım köri sosunu bu sefer bu nefis pilavımın içinde denedim ve bu sosun pilava da çok yakıştığını farkettim. Görüntüsü ve lezzetiyle fark yaratacak bu tarifi denemek isteyenler için işte Körili Ve Patlıcanlı Pilav
Körili Ve Patlıcanlı Pilav
Malzemeler
•    3 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 su bardağı pirinç
•    Köri
•    1 adet kuru soğan
•    1,5 su bardağı sıcak su
•    1 adet kemer patlıcanı
•    1 dal taze defne yaprağı
•    2 adet yeşil biber
•    1 su bardağı ayçiçek yağı
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Patlıcanı uzun ince parçalar halinde doğrayıp 15 dakika tuzlu suda bekletin.
2.   Suyunu süzün ve iyice kurulayın.
3.   Ayçiçek yağını tavada kızdırın ve kuruladığınız patlıcanları bu yağda kızartın.
4.   Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın fazla yağını çektirin.
5.   Soğanı küp şeklinde doğrayın ve tavada ısıttığınız zeytinyağında hafif oembeleşene kadar kavurun.
6.   Biberleride şerit şeklinde doğrayıp soğanlara ekleyip soteleyin.
7.   Defne yaprağınıda karışma ekleyip 1-2 dakika çevirdikten sonra iyice yıkadığınız pirinleri ekleyip kavurun.
8.   Üzerine köri, karabiber ve tuzu ekleyin.
9.   Sıcak suyunu da ilave edip önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
10. Suyunu çekmeye yakın kızarttığınız patlıcanları ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
11. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...