Pages

Subscribe:

18 Eylül 2012 Salı

Caponata


İtalya mutfağının en meşhur patlıcan yemeklerinden olan Caponata, hafifliği ve lezzetiyle adeta baş döndürüyor. Birbirinden sağlıklı sebzeler ve nefis kokulu baharatların oluşturduğu bu tarif, sıcak yaz günlerinde pratikliği ve lezzetiyle sık sık sofralarınızı süslemeye aday.
Caponata
Malzemeler
•    3 adet patlıcan
•    1 adet kabak
•    2 adet domates
•    1/2 demet maydanoz
•    4-5 diş sarımsak
•    2 adet soğan
•    1 defne yaprağı
•    1 çay kaşığı fesleğen
•    1 çay kaşığı kekik
•    1/2 kahve fincanı zeytinyağı
•    3 yemek kaşığı beyaz şarap
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.    Soğan, sarımsak ve maydanozu ince ince doğrayıp zeytinyağında kavurun.
2.    Fesleğen, kekik ve defne yapraklarını ilave edip karıştırın.
3.    Patlıcan, kabak ve domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
4.    Sebzeleri soğanlı karışıma ilave edip beyaz şarabı ekleyin.
5.    Tuz ve karabiber serpip kısık ateşte 15 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Notlar:
•    Dilerseniz damak zevkinize uygun farklı çeşit baharatlarda ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...