Pages

Subscribe:

17 Eylül 2012 Pazartesi

Bezelyeli Pilav


Pilavı sade olarak yemeyi pek sevmediğimden her seferinde illaki farklı lezzetlerle birleştirerek hazırlıyorum. Tabi bu durumdan ev halkıda gayet memnun ve işte o pilav tariflerimden birisi daha…
Bezelyeli Pilav
Malzemeler
•    3 su bardağı sıcak su
•    1 yemek kaşığı sıvıyağ
•    2 su bardağı pirinç
•    1 su bardağı haşlanmış bezelye
•    Tuz
•    Karabiber
Yapılışı
1.   Pirinçleri tuzlu suyun içerisinde 30 dakika bekletin.
2.   Bekleme süresinden sonra pirinçleri iyice yıkayıp süzün.
3.   Tencereye sıvıyağı koyup ısıtın ve pirinçleri bu yağda 3 dakika kavurun.
4.   Tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra 3 su bardağı suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
5.   Pirinçler suyunu çekmeye yakın bezelyeleri ilave edin ve ocaktan alın.
6.   Üzerine kağıt havlu serip demlenmeye bırakın.
7.   Servisten önce tahta kaşıkla harmanlayın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...