Pages

Subscribe:

18 Eylül 2012 Salı

Bezelyeli Bademli Bulgur Pilavı


Pilavda alışık olduğumuz lezzetler aslında bezelyeli, havuçlu pirinç pilavı ya da domatesli, biberli bulgur pilavıdır. Fakat sizlerle paylaşmak istediğim bu pilav tarifi biraz daha farklı. Bu tarifte bezelye, badem taneleriyle birleşip bulgur pilavına adeta farklı bir damak tadı getiriyor. Farklı lezzetler ile bir sofra kurmak istediğinizde hazırlayabileceğiniz bu pilav, yanında bulgur pilavının vazgeçilmezi cacık ile çok güzel oluyor. İşte sizlere denediğinize değecek bir pilav tarifi…
Bezelyeli Bademli Bulgur Pilavı
Malzemeler
•    2 su bardağı bulgur
•    1,5 su bardağı bezelye
•    2 adet soğan
•    3 yemek kaşığı margarin
•    1 tatlı kaşığı kuru nane
•    1adet sivri biber
•    3 diş sarımsak
•    ½ demet dereotu
•    3 su bardağı tavuk suyu
•    ½ su bardağı badem
•    Tuz, karabiber
Yapılışı
1.    Kuru soğanı piyazlık (yuvarlak, ince) doğrayın.
2.    Sivri biberlerin tohumlarını çıkararak onlarıda doğrayın ve sarımsakları da kıyın.
3.    Bulguru ayıkladıktan sonra bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkayın.
4.    Dereotunu kıyın ve yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, içine bademleri atarak bir süre kavurun.
5.    Ardından doğranmış kuru soğanları ilave edin.
6.    Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra içine bulguru, kıyılmış sivri biberleri, kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edin.
7.    Son olarak içine bezelyeyi, kuru naneyi, dereotunu, tuzu, karabiberi ve tavuk suyunu ilave edip, bulgurlar tane tane oluncaya kadar tencerenin kapağını açmadan pişirin.
8.    Demlendirdiğiniz bulgur pilavını sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...