Pages

Subscribe:

2 Eylül 2012 Pazar

Arap Kek Tarifi

Arap Kek

MALZEMELER

4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
250 gr margarin
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket sade kek unu
Sosu için;1 paket hazır çikolata sosu
2.5 su bardağı süt






YAPILIŞI

Margarini eritip soğuması için kenara alın.Yumurta ve tozşekeri bir kaba alıp iyice çırpın.Süt ve erimiş margarini ekleyip 1-2 defa daha çırpın.Sade kek unu,vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın.Karışımı yağlanmış kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin.Çikolata sosu için toz çikolata karışımını sütle birlikte pişirin.Sos soğuyunca kekin üzerinde gezdirin.Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...